Työelämä - 26.06.2017 klo 09.00 - Nro 8/17 - Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Kiitos, te rohkeat

"Jos se kuva, minkä tämä lehti antaa pamilaisista ihmisistä, olisi koko ay-liikkeen julkisuuskuva, ei ay-liikkeellä olisi mitään hätää.” Näin on todennut tutkija, kirjailija ja Pam-lehden vuosien takainen kolumnisti Tommi Uschanov. Noin sanoessaan mies piteli kädessään jotain Pam-lehden mennyttä numeroa. Uschanov puhui ”todellisuudentajuisesta optimismista”, joka lehden sivuilta välittyy.

Toisinaan teistä lehden lukijoista ja meistä tekijöistäkin on tuntunut, että lähinnä viestimme kurjuutta ja epäonnea: yt-neuvotteluja, ikuista palkkamalttia, epäreiluja irtisanomisia, pelolla johtamista ja hiostusta. Ei ole elämä pelkkää juhlaa, mutta kuluneiden 17 vuoden aikana te tälle lehdelle palautetta antaneet ja sen sivuilla arkeanne, työtänne, ajatuksianne ja haaveitanne suurelle lukijakunnalle avanneet haastateltavat ette ole viestineet kurjuutta, vaan rohkeutta, päättäväisyyttä ja myös iloa.

Tämä on viimeinen Pam-lehti sellaisena, kuin sitä nyt on tehty. Syksyllä alkaa ilmestyä uusi PAMin lehti, jonka jutut löytyvät myös liiton verkkosivuilta. Toimitus kiittää ja uskoo, että jatkossakin pamilaiset näkyvät ja kuuluvat yhteiskunnassa. Kanavia riittää.

Kirjoittanut: Sini Saaritsa, vt. päätoimittaja