Työelämä - 12.05.2017 klo 10.01 - Nro 6/17 - Kolumni

Alf Rehn: Älä luovu tyhmistä kysymyksistä

Alf Rehn: Älä luovu tyhmistä kysymyksistä

Minulta kysytään usein neuvoja mitä tulee suuriin sanoihin, sellaisiin kuin ”innovaatio”, ”strategia”, tai ”kilpailukyky”. Vastauksiini petytään usein. Kysyjät toivovat jotain taikakalua, jolla he voivat pitää alaisiaan kurissa. Sellaista, joka tekee kaikesta niin kovin yksinkertaista. Ja minä tarjoan heille tyhmiä kysymyksiä. Niin suuressa kuin pienessä, isoin este organisaatioiden kehittymiselle on tyhmien kysymysten puute. En tarkoita tällä älyvapaita kysymyksiä enkä hassunhauskaa haastamista. Tarkoitan niitä kysymyksiä, joita koko organisaatio haluaa kysyä, joskaan kukaan ei oikein kehtaa. Tiedät erinomaisen hyvin, mitä tarkoitan.

Tyhmiä kysymyksiä voivat olla ”Miksi me vieläkin istumme näissä älyvapaissa kokouksissa?” tai ”Miksi tuo, joka ei tiedä tästä hevon helvettiä, silti tekee siitä päätöksiä?”. Välillä ne ovat muodossa ”Miksi me teemme näitä turhia liikkeitä?” tai ”Miksi emme tee tätä yksinkertaisemman kautta?”. Oli miten oli, tyhmät kysymykset ovat innovaation alku ja juuri. Ne eivät aina ole kivoja tai mukavia, mutta silti niin kovin tärkeitä. Välillä niiden asettajia rangaistaan, koska organisaatio ei todella halua muuttua. Tai kykene muuttumaan. Sääli.

Hyvät johtajat rakastavat tyhmiä kysymyksiä, eivätkä rankaise niistä, vaan ennemmin palkitsevat. Huonot johtajat taas vihaavat niitä ja yrittävät kieltää ne. Alaisten tehtävä, johtajasta riippumatta, on silti jatkaa niiden esittämistä. Tyhmät kysymykset ovat organisaation joukkoälyn kaunein muoto, sen osaamisen kirkkain osoitus. Ne ovat kysymyksiä, jotka viiltävät kulttuurin ja pintakiillon läpi ja tarttuvat organisaation aitoon kyvykkyyteen. Uskon todella, että suurin osa suomalaisista organisaatioista voisi olla paljon tehokkaampia ja arvokkaampia kuin ovat. Ainoa, mikä puuttuu, on rohkeus. Rohkeus kysyä tyhmiä, vaikka se hetkellisesti vaikuttaisi tyhmältä. Tiedämme ja osaamme enemmän kuin näytämme. Ehkä olisi aika tehdä tälle jotain?

Kirjoittanut: Alf Rehn, organisaation ja johtamisen professori Turusta.