Työelämä - 21.04.2017 klo 08.28 - Nro 5/17 - Artikkeli

S-ryhmä halpuuttaa myös palkat

S-ryhmä halpuuttaa myös palkat

Osuuskauppa Keulan pääluottamusmies Sirpa Viitanen koki työnantajan toimintatavan neuvottelujen aikana ajoittain epäinhimilliseksi. Hän erosi sittemmin Keulan hallintoneuvostosta solidaarisuudesta työntekijöitä kohtaan. Kuva: Juha Sinisalo

(Pam-lehti 5/2017) Rauman seudun Osuuskauppa Keula siirsi työntekijöitä kaupan työehtosopimuksesta marava-alan tessiin. Palkat alenevat, vaikka työ pysyy samana. Asiaa ratkotaan tällä hetkellä PAMin ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan välillä.

Viime joulukuussa Rauman Prisma Ravintolamaailman, Äyhön Presson ja Laitilan Tuvan ravintolatyöntekijät saivat kutsut tiedotustilaisuuksiin. Niissä kerrottiin, että S-ryhmän Osuuskauppa Keula oli päättänyt siirtää 32 työntekijää kaupan alan työehtosopimuksen piiristä matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen tessiin.

Pian työntekijöitä pyydettiin allekirjoittamaan paperi, jossa he käytännössä antaisivat suostumuksensa palkanalennukseen. Määräaikaisia työntekijöitä palkkojen muutos ei koskenut.

Vaihtoehtona oli siirtyä kaupan alan työhön jossain Keulan toimipisteessä. Monet hätääntyivät. Mitä tapahtuisi, jos nimeään ei pistäisi paperiin?

Keulan pääluottamusmies Sirpa Viitanen alkoi saada pelokkaita ja itkuisiakin puheluita. Oli kolmen lapsen äiti, jonka mies oli lomautettuna ja jonka 1 200 euron kuukausituloja oltiin kutistamassa noin tuhanteen euroon. Oli yksinhuoltajaäiti, jolle oli jo tehty työvuorot 20 kilometrin päässä sijaitsevaan ympärivuorokautiseen kaupan alan työhön.

Kun PAM tiedotti Keulan tapauksesta maaliskuun alussa, siitä uutisoivat pian myös Maaseudun Tulevaisuus ja Satakunnan Kansa. Uutiset herättivät paljon keskustelua. Keulan toiminta ei tuntunut oikeudenmukaiselta sellaistenkaan ihmisten mielestä, joilla ei ollut mitään kytköstä Rauman seudulla toimivaan osuuskauppaan.

Osuuskauppa Keulan toimialajohtaja Tanja Paloluoto perustelee muutosta sillä, että ravintoloissa kuuluu noudattaa marava-alan tessiä. Muissa osuuskaupoissa vastaavat siirrot on tehty aiemmin. Kaupan ja marava-alan työehtosopimukset menivät helmikuun alussa katkolle, jolloin siirrot oli mahdollista toteuttaa myös Keulassa.

Mutta tuntuuko muutos Paloluodon mielestä oikeudenmukaiselta?

– Siinä mielessä kyllä, että tarjosimme kaikille työntekijöille mahdollisuuden pitää palkkansa entisellään. He saivat valita, haluavatko työskennellä maravan tessissä vai siirtyvätkö kaupan alan yksikköön Keulassa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että 13 työntekijän tuntipalkka laskee. Kaupan alan töihin halusi siirtyä neljä työntekijää, joista osa on jo aloittanut työt liikennemyymälässä. Kiistasta seurasi jotain hyvääkin. Työsopimusten tarkastelu johti siihen, että kahdeksan työntekijän sopimustunteja nostettiin, kaksi osa-aikaista työntekijää kokoaikaistettiin ja kaksi määräaikaista vakinaistettiin.

Asiaa ratkotaan tällä hetkellä PAMin ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan välillä.

– Nyt on rauha maassa. Ihmisillä on työrauha ja he odottavat lopullista ratkaisua, Viitanen kuvailee työntekijöiden tunnelmia.

Lisää aiheesta Pam-lehdessä 5/2017, joka ilmestyy 21.4.

Kirjoittanut: Solja Virkkunen