Työelämä - 25.04.2017 klo 09.13 - Nro 5/17 - Artikkeli

Riita päättyy yhä useammin sovintoon

Riita päättyy yhä useammin sovintoon

Aina ei työntekijän ja työnantajan yhteiselo suju kuin Strömsössä. PAMin hoitoon tulee vuosittain tuhatkunta riitajuttua. Vain osa niistä päätyy oikeuteen.

PAMin ratkaisupäällikkö Arja Pohjolan mukaan sovinnon tekeminen on lisääntymään päin suhteessa riitojen määrään. Hän tarkoittaa erityisesti niitä tapauksia, joihin on myönnetty oikeusapu. Esimerkiksi viime vuoden sadasta päättyneestä riidasta, joihin oli myönnetty oikeusapu, 59 ratkesi sovinnolla ilman oikeudenkäyntiä.

– Oikeudessa tuomittavat korvaukset ovat usein aika pieniä ja oikeusprosessit pitkiä, Pohjola sanoo. Lopputuloskaan ei välttämättä aina ole työntekijälle eduksi.

– Sovinnolla vältytään useimmiten vuosien stressiltä ja päästään yhtä hyvään lopputulokseen kuin vuosien oikeudenkäynnillä olisi mahdollista päästä.

Viime vuonna jäsenet jättivät 911 erimielisyyttä liiton hoidettavaksi. Niistä 381 päätyi sovintoon jo PAMin aluetoimitsijoiden voimin.

Ennen kuin oikeusapua haetaan, riidat pyritään ratkomaan työpaikoilla luottamusmiesten, PAMin aluetoimitsijoiden ja työsuhdeneuvonnan tuella. Riita-asioissa joudutaan yhä harvemmin hakemaan oikeusapua.

Kirjoittanut: Tiina Ritala